Hmm, ja, vi får ikke blogget helt så meget som vi gerne ville. Man har travlt med sådan en lille spirrevip i huset. Men vi nyder det utroligt meget og er bare så glade for ham.

Lad mig starte med at sige:

Kung Hei Fat Choi!

Det betyder cirka Godt Nytår på kinesisk. Første dag i det nye år ifølge den kinesiske måne kalender var den 7. Februar og vi er nu i Rottens år. Sidste år var Grisens år og 2006, da Alexander blev født var Hundens år.

Vi fejrede nytårsaften med kinesisk take-away mad fra vores lokale kinesiske restaurant og nytårsdag havde vi naboerne (de gamle altså….fra vores gamle hus. Vi kalder dem stadig bare naboerne) ovre til drinks og snacks.Alexander var ikke specielt interesseret i at lave noget specielt ud af det. Det er han nok stadig for lille til.

Lørdag den 9. Februar fejrede vi så Alexanders 2 års fødselsdag. Vi havde åbent hus om eftermiddagen og aftenen og heldigvis var der strålende vejr. Ca. 12-13 grader i skyggen og strålende solskin betød at vi havde 22-23 grader i solen, så det var en fornøjelse at være ude i haven de første par timer mens solen endnu var oppe. Det var også godt for der kom mange. 23 voksne og 7 børn kom på besøg. At være i haven er fint så længe man bliver på det hårdt pressede grus langs huset og hvor terrasen skal være (huset er jo nybygget og græsplænen er stadig mest bare en mudderpøl). Desværre var det ikke muligt at holde børnene og hunden indenfor gruset, så inden længe var hele stuegulvet møjbeskidt. Vi måtte hive støvsugeren frem og fjerne det værste midt under festen!

Alexander elskede dagen og var i meget, meget fin form. Gaver er jo sjovt og det er det også at have en masse andre børn på besøg, for slet ikke at tale om alle de voksne, hvor han efterhånden kender og genkender en god del af dem. Men det allerbedste var måske chokoladekagen. Vi vidste jo fra Marius’ fødselsdags fest i Shanghai at Alexander godt kan lide kage og især chokoladekage og han klarede da også at møffe 3 store stykker i sig inden han ikke kunne mere. Men på det tidspunkt var der altså heller ingen andre tilbage ved bordet. Han holdt simpelthen ud længere end nogen anden…..og med chokolade over hele fjæset.

Han fik en masse flotte gaver og vi spredte udpakningen af dem allesammen over 4 dage så han bedre kunne nyde de enkelte gaver een ad gangen. Han har været utroligt glad for dem allesammen. Tak til de mange givere!

Her er lige en lille status for Alexander på hans 2 års dag:
Vægt: 10.0 kg (var 9 kg ved hans sidste lægeundersøgelse i Kina den 29-11, men vi har på fornemmelsen at det var med tøj på for vi vejede ham til 8.8 kg da vi fik ham. Nu vejer han 10.4 kg med tøj på)
Højde: 77 cm (var 74 ved undersøgelsen i Kina)
Han bruger nu mest størrelse 18 mdr. i tøj, hvor vi i Kina mest brugte tøj til 12 mdr.
Hans mest brugt ord er mama, daddy, bye-bye og cheers (Her til morgen sagde han ‘nein, nein, nein’ ……hvem mon han har lært det af???). Han kan en del andre ord, med de fleste er udtalelsen ikke så god for endnu, så måske er det mest hans forældre, der tror han siger noget fornuftigt! Han kan ellers godt kommunikere med os på en del andre måder. Når han har lavet stort i bleen plejer han at pege på den og sige oh-ohh og så går han selv ud og henter en ny ble. Han peger også meget på det han vil have og så prøver vi at få ham til at sige ordet. Han forstår meget mere end han kan sige. F.eks. kan vi bare sige til ham i ord at han skal gå ud og ehnte sine sko og så gør han det. Vi kan endda fortælle ham hvilke sko han skal hente og så kommer han tilbage med de rigtige! Vi har også afprøvet mere komplicerede ting at sige til ham og det ser ud til at han for det meste forstår hvad vi mener, så længe det er nogenlunde simpelt (altså ikke noget med svinehold i Afghanistan og dets indflydelse på kirkebyggeriet i Danmark).
Fjernsyn er han stadig ikke meget interesseret i. Han kan godt finde på at kigge lidt på børneprogrammer, men sjældent mere end 10 min., så vil han lave noget sjovere. Han er belvet meget glad for den lille rutchebane vi har i haven. Nu kan han endda selv kravle op ad trinene og sætte sig. De trehjulede cykel han fik af mormor og morfar i fødslesdagsgave er også et hit selv om han ikke rigtigt kan nå pedalerne endnu. Men vores søn har jo lidt af et rengørings gen et eller andet sted. Swiffer gulvaskeren kommer med ud fra garagen hver gang han er ude og saa gør han ellers gruset in indkørslen ren med den. Han elsker også at gå lange ture nede ved vores lokale sø. Indkøbsture med mor er også sagen, ligesom legepladsen i Divonne er et hit. Indendørs er han også god til at gøre rent. At smide affaldspapir i skraldespanden er jo sjovt. Det er det også at støve af . Han leger meget energisk og specielt når han er ved at blive træt prøver han at modvirke det ved at lave mere sjov i gaden. Han griner og smiler stadig utoligt meget. Den t-shirt med ALWAYS HAPPY passer stadig meget godt. Han kan bedst lide at prøve at gøre nogen af de ting han ikke må, såsom at trykke på alle knapperne ved fjernsynet/DVD afspilleren/sattelitmodtageren.
Han sover næsten med det samme når han kommer i seng om aftenen, som regel ca. kl. 20.30. Han står op om morgenen ca. kl. 8 og sover fint igennem hele natten. Han får en middagslur på et par timer, hvor det som regel tager ham lidt længere at falde i søvn, så han nok kun sover 1 1/2 time.
Han får som regel et bad om aftenen inden han skal i seng og han elsker at pjaske i badekarret. Det er også sjovt hvis han kan få mor og far gjort våde.

Her er lidt billeder til:

Blog ImageEn glad og sej lille fyr på hans nye trehjulede cykel.

Blog ImageSådan en rutchetur er nu sjovt. Det er den næste tur også. Og den næste…..

Blog ImageMor må lige hjælpe lidt med at få de sjove musiklys blæst ud. De spillede faktisk Happy Birthday!

Blog ImageHmmmmmmm, chokoladekage er godt!

Blog ImageMor og søn ude på terrasen ved solnedgang. Er de ikke bare skønne!

Blog ImageDa Maya var lille kunne hun godt lide at stikke en finger i Richards Guinness for at smage på skummet. Alexander er lidt mere grådig og stikker lidt mere end en finger i. Læg også mærke til den finde guld armkæde med navn han fik af Judy.

Iøvrigt er far begyndt på arbejde igen i denne uge.

Huset er stort set ved at være der nu. I den sidste uge har vi fået stor låge i indkørslen of hylder og bøjlestang i garderobeskabet i entreen. Nu fungerer alt det essentielle i huset og de regner med snart at anlægge hække m.m. i haven. De skal bare være sikre på at der ikke kommer mere frost. Vi har haft en kold uge siden Alexander fødselsdag med ned til 5 graders frost hver nat og kun op til ca.5+6 grader om dagen. Det var godt han havde fødselsdag mens der endnu var sol og fint vejr!